Jeugdland 2021
Na 2 jaar gaat het er dan toch weer van komen. Het vergt wat improvisatie en flexibiliteit van de organisatie en de ouders en kinderen, maar de organisatie zelf gaat ervan uit dat het dit jaar weer een ouderwets Jeugdland wordt aan de Sportlaan. De plannen liggen klaar en de diverse activiteiten zijn geboekt voor de week van 23 tot en met 27 augustus.
Er is geen beperking op het aantal kinderen, maar de vrijwilligers zullen wel aan de huidige Corona regels moeten voldoen. Afstand houden, handen wassen en testen bij klachten.
Aanmelden als vrijwillige leiding

Nu is de kaartverkoop voor Jeugdland altijd rechtstreek gekoppeld aan de aanwezige vrijwilligers en daarom is het belangrijk dat er zich genoeg mensen aanmelden als leiding. Dit mag voor een dag(deel) of de hele week. Op donderdag is er 30 man/vrouw extra leiding nodig voor de Survival in de Balij.

Ben je 16 jaar of ouder dan kun je je aanmelden via de jeugdland site: www.jeugdland-pijnacker.nl . Daarop vind je een aanmeldingsformulier.
Kaartverkoop
De weekkaarten zijn vanaf 13 juli te koop bij Sigaren magazijn ’t Moortje in de Stationsstraat, Pijnacker.
Het wordt een Jeugdland in de vertrouwde vorm. Alle afdelingen, springkussens, kinderboerderij op maandag, poffers en schminken op dinsdag, bloemschikken op woensdag en natuurlijk een zwembassin op het plein. Voor verdere info: zie website
Nu leven we in onzekere tijden en de huidige regels en restricties kunnen zelfs vlak van te voren worden aangepast. Helaas kunnen we dan geen restitutie op uw kaartaankoop geven.
Brengen en halen van kinderen
De organisatie is genoodzaakt om extra maatregelen te treffen voor het brengen en halen van de deelnemers. Zo mogen er geen ouders op het terrein komen. Om alle verkeersstromen(voetganger, fiets en auto) zoveel mogelijk gescheiden te houden, is er een verkeersplan opgesteld. De informatie daarover krijgt u bij uw polsbandjes. In het kort komt het hier op neer: fietsend vanuit het dorp, fiets stallen vóór het zwembad en lopend naar de Sportlaan. Op de fiets over de Rijskade, fiets stallen bij de fietsenstalling van het Stanislas en over de brug terug naar de Sportlaan lopen. Afzetten met de auto kan alleen via Kiss&Ride op de parkeerplaats bij de 4Gang. Daar mag u niet parkeren! De kinderen lopen dan voor het Stanislas langs naar de brug bij de tennis en zo naar de Sportlaan. Komt u met de auto en wilt u meelopen tot de polsbandcontrole op de Sportlaan, dan kunt u uw auto parkeren voor het zwembad. De kleuters worden opgevangen bij de Kiss&Ride of bij het houten bruggetje bij de hockey.
Bij het ophalen, mag u op de Sportlaan op uw kind(eren) wachten. N.B. ouders/verzorgers mogen dus niet het terrein op zoals normaal gebruikelijk is.
De organisatie raadt iedereen aan om op de fiets te komen. Volgt u a.u.b. de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Jeugdland hoopt weer veel kinderen een heel leuke week te bezorgen.

Laatste nieuws!!!! d.d. 21 juni 2021

Op 12 juli heeft het bestuur nog een laatste overleg met de gemeente, politie en brandweer. Wij hopen de kaartverkoop de 13 juli te kunnen starten. We hebben nog wel veel leiding nodig. U bent van harte welkom om een (dag)deel of meerdere dagen mee te helpen. Zie aanmeldingsformulier.

Wilt u a.u.b. alvast gaan sparen voor dit jaar? We zouden heel blij zijn met:

closetrollen, keukenpapier rollen, lege olvarit potjes(graag schoongemaakt), halve liter petflesjes, plastic doppen van flessen en/of yoghurtpakken, wol, plastic speelbeestjes(Dino’s, wilde dieren, boerderij dieren)

Voorbereidingen voor Jeugdland 2021 in volle gang!

Het bestuur en de vrijwilligers zijn al druk bezig voor alle voorbereidingen van Jeugdland 2021! Houd onze website en social media in de gaten voor de allerlaatste nieuwtjes!

-12-06-2021-

Jeugdland presenteert het Jeugdland Vakantieboek 2020

Zie hier de voorkant van het spetterende Jeugdland vakantieboek. Elke afdeling heeft er een plaatsje in gekregen met super leuke activiteiten. Je krijgt er een JL mini bij in de vorm van een echt LEGO poppetje met Jeugdland T shirt. In het boek kun je lezen wat je allemaal met die JL avatar kunt doen. Laat hem of haar avonturen beleven en neem hem mee naar buiten. Bouw een hut of zet een record in de speeltuin. Stuur je werkjes , foto’s en filmpjes in naar het opgegeven adres en misschien win je ook nog een gave prijs.

N.B. er zijn nog vakantieboeken verkrijgbaar, compleet met de mini. Misschien wil je er nog een hebben als herinnering aan (hopelijk) de enige keer dat Jeugdland niet doorging.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-20200625voorkant-boek-724x1024.jpg

Jeugdland 2020, afgelast!

Aan alle Jeugdland deelnemers, ouders, verzorgers, sponsors, leiding en geïnteresseerden.

Na de persconferentie van dinsdag 21 april j.l. was het voor de organisatie duidelijk dat Jeugdland 2020, ook in zwaar aangepaste vorm, niet door kan gaan. Heel jammer, maar begrijpelijk, want JL in een anderhalve-meter-maatschappij is ook wel heel moeilijk te organiseren en bovendien willen we ook rekening houden met onze (oudere) leiding.

Wij denken dat het niet alleen voor onze organisatie en alle leiding een grote domper is, maar vooral voor alle basisschooljeugd een fikse tegenvaller.

Achter de schermen wordt er heel druk gewerkt aan alternatieve activiteiten. Onze enthousiaste leiding geeft het niet zomaar op!

Volg ons nieuws op deze website, onze Facebook pagina en op Instagram.

We hopen iedereen volgend jaar op 23 augustus weer te mogen verwelkomen bij Jeugdland 2021, voor de 49ste keer.🤗

Zorg goed voor jezelf en tot ziens

Sparen voor Jeugdland 2019.

schoenendozen, tennisballen, eierdozen, melkpakken(uitgespoeld), wc rolletjes, yoghurt bakken met deksel, glazen potjes, sigarendoosjes, plastic bakken met deksel, knopen, lint etc.

N.B. u kunt uw gespaarde spulletjes vanaf 21 augustus inleveren bij de   Oliveo kantine. Wij zijn vanaf die dag op het terrein aanwezig vanwege de voorbereidingen.

Let op!!!!!!Geen dagkaarten in de verkoop.

Alleen op deze manier kunnen we grip houden op het aantal deelnemers. In de weken voor 24 augustus kunt u bij ’t Moortje weekkaarten kopen, Tot 19 juli zijn deze €32,50 voor 5 dagen, na 19 juli €37,50 Mocht uw kind maar enkele dagen willen komen, dan kunt u de weekkaart misschien met iemand anders delen, want de kaarten staan niet op naam. 

Zet hem alvast in je agenda: Jeugdland 2020

Kom jij deze zomer ook naar Jeugdland? Volg de link en zet hem in je agenda

Vrijwilligers gevraagd

Jeugdland 2020 valt in de week van 24 augustus en dan zijn alle kinderen in de basisschoolleeftijd vanaf 5 jaar van harte welkom om zich de hele dag te vermaken op 8 verschillende afdelingen. In 2017 heeft Jeugdland de magische grens van 1500 kinderen overschreden op donderdag. Dan krab je je als organisatie even achter je oren en realiseer je je dat je moet zorgen voor een goed plan. Daarom is er vanaf 2018 een stop op de kaartverkoop. Plannen zijn er genoeg en ruimte ook dankzij de 3 Sportverenigingen aan de Sportlaan, maar alles staat of valt bij de hulp die zich aanmeldt. De vrijwilligers!!!!

De organisatie streeft naar zo’n 170 man/vrouw leiding per dag. Sommige vrijwilligers komen voor enkele dagen en/of dagdelen en dat is superfijn, maar de meesten komen voor de hele week.

De afdelingen

De afdelingen ‘Techniek’ en ‘Houtbewerken’ (branden en figuurzagen) zitten in de Oliveo sporthal en zoeken specifiek geïnteresseerden in die ‘branche’. Heeft u kennis van zaken over solderen, electro, technische interesse of inzicht meldt u zich dan a.u.b. aan. Bij het houtbewerken komt figuurzagen en houtbranden aan bod. Dit jaar gaan we ook timmeren.

In de Oliveo kantine zit de afdeling ‘knutselen’ en daar wordt naast een periscoop en een opwindbare auto ook nog geknoopt, zeep en 3D kaarten gemaakt, T-shirts en stenen geverfd en sieraden in elkaar gezet. Voor jongens en meisjes dus.

Op veld 1 natuurlijk ‘Sport’ in alle vormen en op het grote parkeerterrein staan de springkussens en het zwembad, naast natuurlijk het ‘Huttenbouwen’ met pallets. De hockeykantine herbergt als vanouds de 5- en 6-jarigen als afdeling ‘Kleuters’. Richting DSVP staat de afdeling ‘Gips en Klei’ waar de kinderen kunnen werken met klei en gips kunnen gieten, al dan niet geverfd of met mozaïek versierd. In de DSVP-kantine zit de afdeling ‘Textiel’ waar het knuffels en kussens maken favoriet is, maar ook prachtige cadeaus worden gemaakt en waar je kunt leren breien en haken.

U ziet het keuze genoeg en de organisatie hoopt dan ook dat er iets bij is waar uw interesse naar uitgaat. De sfeer is altijd prima en de vriendelijkheid en blije gezichten van de deelnemers plus hun enthousiasme is de beloning voor een leuke dag.

Ga naar onze website: www.jeugdland-pijnacker.nl

Voor meer info kunt u  bellen met Henny Antonissen:  06 52104365

U kunt zich natuurlijk ook gewoon opgeven via onderstaande site.

jeugdlandpijnacker73@gmail.com

Jeugdland zoekt ´technische´ vrijwilligers

De organisatie van Jeugdland 2018 is alweer enkele maanden geleden begonnen. Na de evaluatie van het bestuur en de hoofdleiding in oktober wisten de organisatoren dat er voor komend jaar weer wat horden te nemen zijn.
Jeugdland groeit langzaam maar gestaag, d.w.z. dat er elk jaar naast de uitbreiding van het programma en het ontplooien van nieuwe initiatieven ook heel veel leiding nodig is. De organisatie streeft naar 1 op 10, vrijwilligers t.o.v. deelnemers. Vorig jaar haalden ze dat op dat laatste nippertje net.

Vrijwilligers of leiding.
Bij de naam Jeugdland denken veel Pijnackenaren terug aan hun eigen bezoekjes aan deze speelweek tijdens hun lagere schooltijd. Bij Jeugdland kon je allemaal leuke dingen doen en ging je ’s middags trots met je gemaakte werkstukken naar huis. Dit kan nog steeds, dit jaar voor de 45ste keer. Iets waar de organisatie heel trots op is. In de loop van die jaren is dit festijn uitgegroeid van een ware happening van 600 kinderen verdeeld over de hele week in het prille begin naar gemiddeld 1500 kinderen per dag in 2016 en 2017! De organisatie draait nog steeds volledig op vrijwilligers en ook die aantallen zijn meegegroeid. Op de meeste afdelingen is een affiniteit met kinderen en bereidheid tot helpen met geduld en creativiteit voldoende, echter op de afdelingen techniek en houtbranden/figuurzagen wordt er wel degelijk enige kennis van zaken gevraagd. Mede ook door het grote aantal kinderen vraagt dit om professionaliteit.

Technische interesse?
Daarom is de organisatie van Jeugdland er dit jaar vroeg bij. Zij doen een oproep aan vaders, moeders, opa’s en oma’s om zich aan te melden als leiding op deze afdelingen. Opa’s die weten hoe je moet solderen en/of figuurzagen; Jeugdland zou heel blij zijn met hun hulp in augustus. Het begeleiden met je handen op je rug, het stimuleren om te ontdekken en het laten beseffen waar je mee bezig bent, is heel belangrijk op de techniek afdeling. Dit is niet een knutselafdeling perse, ofschoon dat wel gedaan wordt. Het doel is ook om de kinderen iets te laten leren op technisch gebied. Een soort:” tjeeee, zit dat zo- effect”.

Dit is ook een oproep aan vaders en moeders die bij een technisch bedrijf werken. Daarbij moet je denken aan doe-het-zelf-winkels(= gereedschapskennis), installatiebedrijven (=elektriciteit), aannemers(= houtbewerking) , timmerlieden, het repair café, TU studenten, enz. Misschien heeft u tijd of kent u iemand die een dag of dagdeel kan komen assisteren in de week van 14 augustus. Als u contact opneemt, kan de leiding u precies vertellen wat het programma wordt.Oma’s die nog kunnen punniken, breien en haken worden ook met open armen ontvangen. Die laatste 2 technieken dreigden in de vergetelheid te raken, omdat ze niet meer worden onderwezen. Gelukkig is het de laatste jaren weer populairder en de 50+ generatie kan het nog soepeltjes doorgeven. Bij de afdeling textiel zouden ze heel blij zijn met uw hulp.

Je kunt je hier alvast aanmelden als vrijwilliger

20160819_110553
20160819_110446

GEVONDEN VOORWERPEN

Tijdens het dagelijkse opruimen zijn we een hoop kledingstukken, handdoeken en schoenen tegen gekomen. Deze zullen een week bewaard worden bij Oliveo, waarna ze aan een goed doel worden geschonken. Mocht uw kind iets kwijt zijn, ga eens langs.
Indien uw kind waardevolle spullen is kwijt geraakt, kunt u het beste een berichtje sturen via ons Contactformulier
gevonden voorwerpen

DAGPROGRAMMA
Iedere avond zal het dagprogramma voor de volgende dag via Facebook worden gedeeld,
Dus volg ons ook op Facebook

Jeugdland voor 16+ ? Jazeker!

Jeugdland 2019 zit eraan te komen. Op maandag de 26ste zijn alle basisschoolkinderen vanaf groep 2(5 jaar) van harte welkom op de Sportlaan. Vanaf woensdag 21 augustus wordt er druk gewerkt aan de opbouw van alle afdelingen. Dan kunnen alle gespaarde spulletjes ook afgegeven worden in de Oliveo kantine.

Voor wie?

Vanaf groep 2 (5 jaar), omdat men uit ervaring weet dat Jeugdland voor de kleintjes erg overweldigend is. Er lopen ruim 1300 kinderen over het terrein rond die allemaal mee willen doen aan de diverse activiteiten. Dat gaat prima, want er is genoeg te doen verspreid over 8 afdelingen. De kleuters gaan onder begeleiding, omdat ze anders verloren rond lopen. Na een jaar of 2 op deze manier kennen ze het klappen van de zweep  ook en kunnen ze ‘los’lopen.

De organisatie gaat ervan uit dat je rond je 12de een beetje uitgekeken bent op Jeugdland, maar mocht dat onverhoopt niet zo zijn dan ben je nog steeds van harte welkom, zolang je je maar aan de Jeugdland regels houdt.

Vrijwilligers gevraagd

Ben je eenmaal 16+  dan hoopt het bestuur dat je weer meedoet, maar nu als leiding. De sfeer onderling is heel gezellig en de meeste afdelingen maken er een feestje van voor zichzelf maar zeker ook voor de kinderen.

Het is te begrijpen dat je heel veel leiding nodig hebt als je ruim 1300 kinderen verwacht en daarom ook nu weer een allerlaatste oproep: heb je tijd om een dag(deel), meerdere dagen te komen helpen, geef je dan a.u.b. zo spoedig mogelijk op via de site www.jeugdland-pijnacker.nl

Ze streven naar 170 vrijwilligers per dag en hebben er nog maar zo’n 90. Ruim te kort dus. Voor de donderdag moeten er zelfs 30 extra zijn, omdat die het veld in gaan als post bij de survival.

Waar, wat en wanneer

In de Oliveo sporthal komen de afdelingen houtbranden en figuurzagen tezamen met techniek. De knutselafdeling mag dit jaar in de spiksplinternieuwe kantine van Oliveo zitten. De kantine is net op tijd klaar voor het evenement en de verbouwing van de keuken wordt uitgesteld tot na Jeugdland. Daar is de organisatie het bestuur van Oliveo heel dankbaar voor. Op het gras voor de kantine zit sport en spel en er staan mooie springkussens op het grote plein. Naast het huttenbouwen en het zwembad is daar dit jaar ook weer de techniekbus te vinden.

De kleuters worden  verwacht op hun eigen plekje in de HCP kantine. Op weg naar de DSVP kantine vind je gips en klei en in de kantine zit als van ouds de afdeling textiel.

Daarnaast worden er diverse sportclubs verwacht die clincs geven. Bij mooi weer op een van de grasvelden en als het regent in de DSVP sporthal. Te bereiken via de zij ingang.

Op maandag is er een grote kinderboerderij.

Op dinsdag zijn er de traditionele poffers en op woensdagmiddag kun je weer bloemschikken. Donderdag is een superdag voor de 9+ want dan mogen zij gaan survivallen in de Balij.

De vrijdag blijft speciaal vanwege de viswedstrijd en ’s avonds het grote kampvuur bij de afsluiting.

The Voice of Jeugdland

Vrijdagavond mogen de finalisten van Jeugdlands talentenjacht ook optreden. Wanneer je af en toe naar de grote playback show kijkt of naar Idols dan weet je wat er wordt bedoeld. Kinderen die mee willen doen moeten zich wel nu al opgeven via de site( www.jeugdland-pijnacker.nl , The Voice ), omdat er een strakke planning achter zit en de organisatie hoopt dat de kandidaten er ook echt werk van maken met dans, zang en kleding. Dat telt nl. ook mee voor de jury.

Het bestuur van Jeugdland, de hoofdleiding en alle leiding hoopt er volgende week weer een gezellige happening van te maken, maar het bestuur hoopt ook dat er zich nog wat meer mensen aanmelden als leiding.

© 2021 Jeugdland Pijnacker
Website ontwikkeling: DVSdesign