Afdelingen

Huttenbouw: Op het parkeerterrein is de afdeling Huttenbouw. Je kunt daar met houten pallets hutten bouwen. De meeste kinderen hebben hun eigen hamers bij zich, maar de hoofdleiding (de grote mensen met witte T-shirts aan met Jeugdland erop) heeft ook hamers en bij hen kun je ook spijkers krijgen. Je mag 2 ‘verdiepingen’ de hoogte in met je hut.

Op het plein. Op het plein zijn elke dag andere grote springkussens, techniekbus en nog veel meer. Bij mooi weer staat er een groot zwembad. Je kunt je zwemkleren meenemen. Handdoek dan ook, natuurlijk. De badmeester(es) houdt een oogje in het zeil.

Kleuters.  Als je nog in groep 2-3 zit (5-6 jaar oud) en het allemaal een beetje eng vindt, mag je naar de hockeykantine. Daar zitten allemaal kindjes van jouw leeftijd en samen met een juf ga je dan in groepjes langs allerlei afdelingen. Elke afdeling houdt rekening met de kleintjes, speciale activiteiten en een eigen plekje. Bij deze kleuterafdeling staat ook een springkussen en in die kantine is een speciaal programma voor de kleintjes.

Gips en Klei. Loop je richting DSVP kom je eerst langs een aantal witte tenten. Dat is de afdeling gips en klei. De naam zegt het al, je mag daar kleien, gipsfiguren maken, werken met gipsverband en beeldhouwen in gasbeton. Als je veel geduld hebt en even wilt wachten (er staat nl. altijd een lange rij) dan wordt er zelfs een gipsmasker van/voor je gemaakt. Natuurlijk kun je bij deze afdeling je werkstukken ook verven.

Textiel. In de kantine van DSVP is de aller-drukste afdeling van Jeugdland, de textiel afdeling. Daar mag je zelf knuffels maken, kussens, armbandjes knopen, arm breien, kortom alles wat met stof te maken heeft, kun je daar doen. Er zitten 6 dames achter naaimachines en die zorgen ervoor dat je knuffel in elkaar komt. Jij mag hem uittekenen, uitknippen en vullen, plus dichtnaaien. Verder kun je er mooie cadeautjes van stof en leer maken voor iedereen.

Terug naar het grote plein, en dan de andere kant op.

Knutselen. De afdeling Knutselen vind je in de Oliveo kantine.Denk nu niet dat dat alleen voor meiden is, want dan vergis je je. Ook die afdeling heeft elke dag wat anders en vaak heel stoere dingen. Je kunt er T-shirt verven op een van de dagen. Ook hier worden vaak gave cadeautjes gemaakt.

Techniek. In de Oliveo sporthal zit ook de afdeling techniek. Naast solderen, en elektrische circuits aanleggen, huizen bouwen met kleine steentjes en cement, raketten bouwen (en echt in de lucht laten schieten) maar ook Lego. Elke dag is er ook een tafel met een extra activiteit.

Houtbewerken en figuurzagen. Ook in de Oliveo sporthal te vinden. Daar kun je van alles maken van hout, van naambordjes tot sleutelborden, mobiles, puzzels etc. Daar hebben ze, naast het vaste programma voor elke dag een ander werkje verzonnen.

Sport en spel. Deze afdeling zit voor de knutselkantine bij Oliveo. De hele week organiseert deze afdeling heel leuke sportactiviteiten. Soms zijn dat dat sportspellen en wedstrijden, maar vaak ook andere spelletjes zoals Casino of Vossenjacht of als het mooi weer is zelfs waterspelletjes. Elk jaar is er weer wat anders te beleven bij Sport en Spel!

© 2021 Jeugdland Pijnacker
Website ontwikkeling: DVSdesign