Afdelingen

Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is? Kijk dan maar goed rond op deze pagina.
Onder aan de pagina vind je een plattegrond zodat je precies weet waar wat zit!

Huttenbouw

Op het parkeerterrein is de afdeling Huttenbouw. Je kunt daar met houten pallets hutten bouwen. De meeste kinderen hebben hun eigen hamers bij zich, maar de hoofdleiding (de grote mensen met witte T-shirts aan met Jeugdland erop) heeft ook hamers en bij hen kun je ook spijkers krijgen. Je mag 2 ‘verdiepingen’ de hoogte in met je hut.

Kleuters

Als je nog in groep 2-3 zit en het allemaal een beetje eng vindt, mag je naar de hockeykantine. Daar zitten allemaal kindjes van jouw leeftijd en samen met een juf ga je dan in groepjes langs allerlei afdelingen. Elke afdeling houdt rekening met de kleintjes, speciale activiteiten en een eigen plekje. Bij deze kleuterafdeling staat ook een springkussen en in die kantine is een speciaal programma voor de kleintjes.

Gips & klei

Loop je richting DSVP kom je eerst langs een aantal witte tenten. Dat is de afdeling gips en klei. De naam zegt het al, je mag daar kleien, gipsfiguren maken, werken met gipsverband en beeldhouwen in gasbeton. Als je veel geduld hebt en even wilt wachten (er staat nl. altijd een lange rij) dan wordt er zelfs een gipsmasker van/voor je gemaakt. Natuurlijk kun je bij deze afdeling je werkstukken ook verven.

Textiel

In de kantine van DSVP is de aller-drukste afdeling van Jeugdland, de textiel afdeling. Daar mag je zelf knuffels maken, kussens, armbandjes knopen, arm breien, kortom alles wat met stof te maken heeft. Er zitten 6 dames achter naaimachines en die zorgen ervoor dat je knuffel in elkaar komt. Jij mag hem uittekenen, uitknippen en vullen en dichtnaaien. Verder kun je er mooie cadeautjes van stof en leer maken.

Knutselen

De afdeling Knutselen vind je in de Oliveo kantine.Denk nu niet dat dat alleen voor meiden is, want dan vergis je je. Ook die afdeling heeft elke dag wat anders en vaak heel stoere dingen. Je kunt er T-shirt verven op een van de dagen. Ook hier worden vaak gave cadeautjes gemaakt.

Techniek

In de Oliveo sporthal zit ook de afdeling techniek. Naast solderen, en elektrische circuits aanleggen, huizen bouwen met kleine steentjes en cement, raketten bouwen (en echt in de lucht laten schieten) maar ook Lego. Elke dag is er ook een tafel met een extra activiteit.

Houtbewerking

Ook in de Oliveo sporthal te vinden. Daar kun je van alles maken van hout, van naambordjes tot sleutelborden, mobiles, puzzels etc. Daar hebben ze, naast het vaste programma voor elke dag een ander werkje verzonnen.

Sport & spel

Deze afdeling zit voor de knutselkantine bij Oliveo. De hele week organiseert deze afdeling heel leuke sportactiviteiten. Soms zijn dat dat sportspellen en wedstrijden, maar vaak ook andere spelletjes zoals Casino of Vossenjacht of als het mooi weer is zelfs waterspelletjes. Elk jaar is er weer wat anders te beleven bij Sport en Spel!

Extra informatie

Op de pagina programma vind je het programma per dag. Afdelingen kunnen echter wel specifieke activiteiten aankondigen die afwijken van het programma van de dag.

Wil je vrijwilliger worden?

Wij zijn altijd opzoek naar vrijwilligers die ons helpen tijdens de Jeugdlandweek. Je kan ons ondersteunen op diverse afdelingen.