Inschrijven vrijwilligers

Wat leuk dat je interesse hebt om vrijwilliger te worden! Benieuwd wat het precies inhoudt en wat er van je verwacht wordt als vrijwilliger? Klik dan snel hier!

Ben je helemaal om en kun je niet wachten om mee te doen? Vul dan hier snel je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

Onze afdelingen

Huttenbouw

Bij de huttenbouw zorg je er als leiding voor dat alles veilig verloopt. Zo zorg je er voor dat de hutten stevig gebouwd worden en geef je advies aan de kinderen, ook zorg je er voor dat er geen planken met spijkers op de grond liggen waar in getrapt kan worden. Verder help je met het uitdelen van spijkers en het uitlenen en innemen van hamers en zagen.

Kleuters

In de hockeykantine zitten kinderen vanaf 5 jaar of met minimaal 1 jaar basisschool ervaring. De kinderen gaan samen met een vrijwilliger in groepjes langs allerlei afdelingen. Elke afdeling houdt rekening met de kleintjes. Bij de kleuters let je als vrijwilliger extra op omdat het vaak pas de eerste keer is dat kinderen bij Jeugdland zijn en ze dan nog niet zo goed weten hoe alles werkt.

Gips & klei

Bij gips en klei help je de kinderen met het maken van de verschillende (kunst)werkjes. Of je helpt kinderen met het maken van een gezichtsmasker van gips die ze later kunnen versieren.

Textiel

In de kantine van DSVP is de
aller-drukste afdeling van Jeugdland, de textiel afdeling. Hier help je de kinderen met het maken van allerlei verschillende werkjes die alles te maken hebben met textiel.
Zo zitten er een aantal vrijwilligers kussentjes te naaien die de kinderen zelf hebben vorm gegeven.

Knutselen

Bij knutselen help je de kinderen met het knutselen en geef je ze advies over hoe je het beste bepaalde dingen kan doen zodat de knutsel werkjes goed lukken.

Techniek

Bij techniek help je de kinderen met allerlei verschillende technische dingen, je legt uit hoe dingen werken en laat eventueel een voorbeeld zien waar ze dan zelf mee aan de slag kunnen.

Houtbewerking

Hier help je de kinderen met het bewerken van hout, je assisteert ze met het gereedschap en legt uit hoe het werkt zodat ze er ook nog iets van opsteken.

Sport & spel

Dit is de fitste afdeling van heel Jeugdland! Je begeleid de kinderen met allerlei spellen die allemaal flink actief zijn.