Kleuters

naar jeugdland vanaf 5 jaar? is dat niet wat jong?

Nee hoor, dat is juist hartstikke leuk!
Kinderen vanaf 5 jaar, of met 1 jaar basisschool ervaring, zijn bij ons welkom bij de Kleuterafdeling. Niet jonger? Nee, uit onze ervaring is namelijk gebleken dat voor jongere kinderen een groep met ongeveer 100 kleuters per dag net wat te overweldigend is. Kinderen van 6 en 7 jaar zijn ook nog welkom bij ons maar mogen ook los over het terrein wanneer ze bijvoorbeeld mee gaan met een oudere broer of zus.

De Kleuterafdeling zit bij de HCP (hockey) kantine en hebben daar een heel eigen stekje. De kantine zit helemaal links aan de parkeerplaats. ’s Ochtends, wanneer om half 10 Jeugdland open gaat, kunnen de kleuters door de ouders/verzorgers gebracht worden bij de hockey kantine. Als er nog belangrijke dingen gemeld moeten worden, zoals allergieën en medicijnen, of als er nog vragen zijn, kan dat gelijk even tegen de (hoofd)leiding verteld worden. Ook is het mogelijk om langs de Kiss & Ride te gaan, daar staat namelijk kleuter leiding klaar om de kinderen op te vangen. Vergeet niet om het toegangsbandje in de goede dagkleur om de pols te doen, op het toegangsbandje moet de naam van het kind en een telefoonnummer van een ouder/verzorger staan.

De kinderen worden de hele dag begeleidt en vermaakt. Zo kunnen ze knutselen, met strijkkralen iets maken, met duplo spelen en nog véél meer. Buiten staat er een springkussen speciaal voor de kleuters, er is een zandbak en er kan volop gevoetbald worden. Op hele warme dagen zorgen we ook voor verkoeling met water, zwemkleding en een handdoek zijn dan natuurlijk erg handig. Ook zonnebrand is op een warme dag handig om mee te geven, onze leiding houden een aantal insmeer rondes per dag bij kinderen die veel aan het buitenspelen zijn.

Verder kunnen de kinderen, in groepjes van 10 en met 2 begeleiders, alle afdelingen af die ze leuk lijken. Zo kunnen ze kennismaken met alles wat Jeugdland te bieden heeft. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld je eigen knuffel te maken bij de afdeling textiel , of iets van hout bij de afdeling houtbewerking? Maar er mag natuurlijk ook voor gekozen worden om lekker bij de kantine te blijven.

Tussen de middag, zo rond 12 uur, komen alle kleuters en de leiding weer even terug naar de kantine om gezamenlijk de meegebrachte lunch te nuttigen. Op dinsdag is het poffertjes dag! De poffertjes zijn er die dag als extraatje, dus vergeet dan ook zeker niet om een lunch mee te geven. Van zo’n hele dag spelen krijg je natuurlijk ook wel dorst, daarom is het mogelijk om de hele dag door gratis limonade te drinken.

Om half 4 is Jeugdland alweer afgelopen. De ouders/verzorgers zijn dan welkom om bij het hek van de kleuter kantine even te wachten tot de kinderen naar buiten komen. Mocht een kind eerder moeten worden opgehaald kan dat ’s Ochtends bij het brengen al even gemeld worden, dan houdt de leiding daar rekening mee.

Nog even alle belangrijke puntjes op een rijtje:

  • De kleuterafdeling is er voor kinderen vanaf 5 jaar of met minimaal 1 jaar basisschool ervaring.
  • De kinderen kunnen vanaf half 10 gebracht worden bij de hockey kantine, ze kunnen ook afgezet worden bij de Kiss & Ride waar Kleuter leiding klaar staat.
  • De kinderen moeten het toegangsbandje om de pols dragen in de goede dagkleur, op het toegangsbandje moet de naam van het kind staan en een telefoon nummer van een ouder of verzorger.
  • Allergieën, medicijnen en eerder ophaal verzoeken kunnen gemeld worden aan de leiding bij het brengen.
  • De kinderen moeten hun eigen lunch mee nemen (ook op poffertjesdag).
  • De kinderen kunnen de hele dag gratis limonade drinken.
  • Geef op warme dagen zonnebrand mee.
  • Geef op warme dagen zwemkleding en een handdoek mee.
  • De ouders kunnen vanaf half 4 bij het hek van de kantine de kinderen opwachten.

Wil je vrijwilliger worden?

Wij zijn altijd opzoek naar vrijwilligers die ons helpen tijdens de Jeugdlandweek. Je kan ons ondersteunen op diverse afdelingen.